آشنایی با برخی از انواع مصالح ساختمانی
یکی از پارامتر های اصلی در ساختمان سازی مصالح ساختمانی است که با انواع و کاربرد های مختلف در بازار عرضه می شوند و به عنوان اصلی ترین ابزار ساخت و ساز توسط معماران و مهندسان مورد استفاده قرار می گیرد.
امروزه تولید مصالح ساختمانی در بسیاری از کشورها به یک صنعت تبدیل شده است. شناخت مصالح، انواع و کاربردهای آنها چه برای فعالان و متخصصین ساخت و ساز و چه برای افراد استفاده کننده از خدمات خالی از لطف نبوده و باعث ساخت و ساز با کیفیت تر و دریافت خدمات بهتر می شود.
در این راستا شرکت هایی در بازار کسب و کار وجود دارند که فعالیت آنها در حوزه تهیه و ارائه مصالح ساختمانی به بخش ها و ارگان های مختلف نظیر خریداران عمده و تک، تعاونی های مسکن و شرکت های دولتی و خصوصی می باشد.
شرکت های پخش مصالح ساختمانی قابل اعتماد و موفق دارای ویژگی های سرعت در تحویل، تنوع مصالح، صداقت در ارائه محصولات و خدمات و قیمت مناسب با بالاترین کیفیت هستند.
مصالح ساختمانی چیست؟
در صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی مواد و متریالی نیاز می باشد که به آنها مصالح ساختمانی گفته می شود. این مصالح می توانند به شکل طبیعی یا مصنوعی و با ترکیب مواد در کارخانه مورد استفاده قرار گیرند.
انواع و دسته بندی های مختلف مصالح ساختمانی
مصالح ساختمانی دارای انواع گوناگون و هر یک کاربرد های مختلفی دارند که شامل : ملات، سیمان، گچ، آهن، شیشه، سنگ، آجر، چوب، بتن، خاک رس و .... می باشد.
همین طور دسته بندی مصالح شامل 2 دسته زیر می باشد:
1- جنس
مصالح ساده: مصالحی مثل شن، آجر و ... که مواد تشکیل دهنده آن هم شکل و یکسان هستند جزو مصالح ساده محسوب می شوند.
مصالح مرکب: مصالحی از جمله ملات و ایزوگام که در ساخت آنها از چند ماده استفاده می شود در دسته مصالح مرکب قرار می گیرند.
2- روش تولید
مصالح از پیش ساخته: کاشی و سرامیک، آجر، بلوک و امثال اینها مصالح پیش ساخته به شمار می روند زیرا ابتدا در کارخانه تولید و سپس به محل انجام پروژه منتقل می شوند.
مصالح درجا: مصالحی هستند که در محل انجام پروژه تهیه و به کار گرفته می شوند مانند ملات و قیرگونی.
مصالح ساختمانی جدید و مدرن
با رشد علم و تکنولوژی و با استفاده از فناوری نانو مصالحی تولید و در بازار وجود دارند که از کیفیت بالاتری نسبت به سایر مصالح برخوردار هستند. این مصالح دارای مقاومت بالایی هستند و باعث افزایش طول عمر مفید ساختمان ها می شوند. همچنین مصالحی با ویژگی های منحصر به فرد در بازار موجود می باشند که به آنها مصالح هوشمند گفته می شوند و از آنها در هوشمند سازی ساختمان ها استفاده می شود
از جمله این مصالح عبارتند از:
- شیشه هوشمند مات شونده
- کاشی حرارتی
- پانل کامپوزیت آلمینیومی
- پانل گچی از پیش ساخته
- بتن اسفنجی
- ورق پلی کربنات
قیمت مصالح ساختمانی
همیشه مسائل و موارد عدیده ای وجود دارد که قیمت محصولات و خدمات بی تاثیر از آنها نیست، مصالح ساختمانی نیز از این قاعده مستثنا نبوده که در اینجا به برخی از عوامل تاثیر گذار روی قیمت مصالح و متریال ساختمانی اشاره می کنیم.
کم بودن مقدار مواد و مصالح در جهان، هزینه های بالای استخراج مواد اولیه برای مصالحی که از منابع طبیعی تهیه می شود، انتقال مواد به کارخانه، انجام فرایند تولید در کارخانه، هزینه های بسته بندی و انتقال مصالح به محل مورد نظر و ... موجب ایجاد هزینه های اضافی شده و تعیین کننده قیمت مصالح ساختمانی می باشند.
در این میان نقش ارز و تغییرات آن نیز در بازار به خصوص برای مصالحی مانند سیمان، آهن و انواع چسب نسبت به مصالحی مثل شن، ماسه و گچ غیر قابل انکار است.
چنانچه توليد کننده مصالح ساختمانی ، فروشنده مصالح ساختمانی و يا ارائه دهنده خدمات ساختمانی هستيد شما ساختموني ها ي عزيز و سروران گرامي مي توانيد بنا به تخصص خود در بخش مصالح ساختمانی ، آگهي خود را ثبت و تبليغ نماييد.